De Grenskoerier

16 mei 2018

De Grenskoerier 16 mei 2018


Spectaculaire editie Blow the Speakerz

Geweldig weekend na dertig uur opbouwen en amper slaap

Lasers en lichteffecten: het publiek kreeg een knappe lichtshow te zien.

BUDEL - Na zo'n dertig uur opbouwen was het zaterdag 12 mei dan zover: een knallende lichtshow en dito optredens tijdens Blow the Speakerz. Het indoor festival bij de Zuiderpoort werd alweer voor de zesde keer gehouden en wordt ieder jaar opnieuw groter en spectaculairder. Wat zes jaar geleden ontstond als klein feestje, is inmiddels uitgegroeid tot een feest van formaat.

Lees verder op pagina 4.


Overvol zomerprogramma voor Hamont-Achel bekend

HAMONT-ACHEL - Het is nog even wachten tot de zomervakantie, maar de gemeente Hamont-Achel heeft het activiteitenprogramma voor de maanden juli en augustus al klaar! Sport, spel, cultuur en leuke dagjes uit: de kinderen uit Hamont-Achel hebben heel wat te kiezen.

Wat de hobby van uw kind ook is, ieder kind komt deze zomer aan zijn trekken in Hamont-Achel. Zwemmen, naar het pretpark, creatieve bezigheden, op onderzoek uit op de boerderij, op kamp, pony's knuffelen, dansen, graffiti spuiten: het zomeraanbod is overvol. Aan de grotere kinderen werd gedacht, maar zeker ook aan de kleintjes! Stoere kleuters kunnen mee op een themakamp rond kamperen en kleine Picasso's kunnen met verf en karton aan de slag tijdens de creadagen. Daarnaast zijn er dit jaar drie toffe uitstappen gepland: een boerderijbezoek aan 't Broekxhof, een trip naar de Valkenier en de Efteling.

Het activiteitenprogramma wordt door de stad Hamont-Achel samengesteld, maar er zijn ook externe partners die activiteiten organiseren. Denk aan de tenniskampen, een voetbalstage, een driedaagse avonturenkamp en een avonturentocht.

Lees verder op pagina 4.

Fc.Cranendonck 1 - ZSC 1 eindstand 1 - 0 Foto: Hennie Roosen

FC Cranendonck pakt tweede periode na
overwinning op ZSC

Lees op pagina 18

Hamont in de ban
van Mars- en
Showwedstrijden

Lees op pagina 8

Theaterprogramma 2018/2019

Johan Goossens, foto: Merlijn Doomernik Foto: (c)Merlijn Doomernik

AK De Smeltkroes bekend

MAARHEEZE - Aktiviteitenkommissie (AK) De Smeltkroes is klaar voor het komende theaterseizoen. Het programma is bekend en deze week wordt de brochure huis-aan-huis in de gemeente Cranendonck verspreid. AK presenteert negen voorstellingen op het gebied van cabaret en muziektheater. Als u verzekerd wilt zijn van een goede plaats, is het aan te bevelen tijdig in te tekenen op een abonnement. U ontvangt dan ook nog eens 10% korting!

Inschrijven op een abonnement is vanaf nu mogelijk, ook als u niet in Cranendonck woont. Stuur een mail naar ak.desmeltkroes@gmail.com en ontvang vrijblijvend alle info en een bestelformulier. Info is ook te vinden op Facebook, @theaterdesmeltkroes en op www.de-smeltkroes.nl. Het programma is als volgt:

Zaterdag 22 september: Martijn Kardol met 'bang': één van de grote Nederlandse cabaretbeloftes, winnaar van het Leids én Groninger cabaretfestival.

Zaterdag 13 oktober: Johan Goossens met 'Vlam'. Een mooie mengeling van intieme verhalen, fijngevoelige liedjes en intelligente grappen... (Trouw).

Zaterdag 27 oktober: Rob Scheepers met 'Kom maar op'. Zijn tweede theatersolo: scherp, herkenbaar en hilarisch!

Zaterdag 10 november: Gé Reinders en de Poort van Brabant met 'Oetblaoze'. Een voorstelling die je raakt én omverblaast.

Zaterdag 24 november: Bert Gabriëls met 'Gelukzoeker'. Bert als vanouds met filosofische spitsvondigheden, hilarische situaties en recht-voor-z'n-raap-comedy.

Zaterdag 8 december: Vuile Huichelaar met 'Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren'. Een vrolijke meezingkerstshow vol klassieke, swingende, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes.

Zaterdag 16 maart: De Bentleys met 'To Liverpool and back'. Een spannende reis die de rock-'n-roll maakte van de VS naar Engeland en terug.

Zaterdag 6 april: Dorine Wiersma met 'Gaan we katten?' Een programma vol rake verbale, maar vooral muzikale klappen.

Vrijdag 26 april: Finalistentour Camarettenfestival. Dé cabaretkweekvijver van Nederland, drie aanstormende talenten staan te popelen!

4.000 euro voor het goede doel

Zeer geslaagde braderie voor Campagneteam Huntington Actiegroep Budel

Op het podium traden verschillende dansgroepen en dj Eric Peeters op, foto: Harold van Kuijk

BUDEL-SCHOOT - Het Vogelsplein in Budel-Schoot werd op Hemelvaartsdag voor één keer omgetoverd tot het Campagneteam Huntingtonplein. Naast de jaarlijkse braderie, die dit jaar voor de veertigste keer plaatsvond, waren er allerlei activiteiten voor het goede doel. Er werd zoveel mogelijk geld opgehaald om tot een levensreddend medicijn tegen de ziekte van Huntington te komen. Dankzij de sponsoring en de activiteiten op het plein haalde Campagneteam Huntington Actiegroep Budel zeker 4.000 euro op.

Het plein zag eruit als een grande buitencafé met zit- en staanplaatsen rondom de bar en het podium. Op een overvol terras genoten de bezoekers van de activiteiten en de zon. De informatiekraam over huntington trok veel aandacht en donaties en de kinderen vermaakten zich op de luchtkussens, bij het schminken, het zetten van plaktattoos, grabbeltonnen en bij de kinderkraam met snoep en chips. Op het podium waren naast dj Eric Peeters verschillende dansoptredens te zien. Het Rad van fortuin draaide vele rondes waardoor velen met (allemaal gesponsorde) prijzen naar huis gingen. Deze fantastische dag werd mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers van Rood Wit '67, Harmonie St. Antonius, CTH actiegroep Budel, sponsoren en natuurlijk alle bezoekers aan het Campagneteam Huntingtonplein.

Het bedrag van 4.000 euro is nog een tussenstand. Het eindbedrag is momenteel nog niet bekend. Volgens het team was het een hartverwarmende, prachtige en emotionele dag waarbij de opbrengst voor 100% naar het goede doel gaat.

bijenhotel

Het bijenhotel bij kasteel Cranendonck heeft inmiddels een ruime bezetting van de kamers. Fascinerend om daar eens te gaan kijken tijdens de mooie wandelingen die je daar kunt maken.

Heeft u ook een mooie landschaps- en/of natuurfoto van of over Cranendonck? Mail deze gerust naar cranendonckinbeeld@gmail.com met vermelding van de locatie, en mogelijk wordt het geplaatst.

Tonnie Duisters ontving vorige week het bloemetje

Marjo Roost verdient deze week het bloemetje van verdienste

Mijn lieve tante heeft de laatste tijd genoeg mee gemaakt. Ik wil haar laten weten dat ze er niet alleen voor staat. Ze verdient een bloemetje, omdat ik trots op haar ben.
Liefs Kim

Nieuwe website van de Grenskoerier online

CRANENDONCK - Uitgeverij de Grenskoerier heeft haar nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website is actueler, kleurrijker en geeft de bezoeker in één oogopslag het belangrijkste nieuws uit de gemeente en de regio.

Kreeg de Grenskoerier eerder dit jaar een flinke opknapbeurt, nu is ook de website aan de beurt. Deze oogt voortaan frisser en overzichtelijker. Ook het gemeentenieuws is voortaan eenvoudig terug te vinden.

Zoals u van ons gewend bent, staat het belangrijkste nieuws uit de gemeentes Cranendonck en Hamont-Achel op de website en u kunt de volledige krant nog steeds online lezen.

Nieuw is dat u voortaan zelf uw nieuwsberichten en foto's kunt uploaden via de website.

U kunt zelf artikelen en foto's uploaden

Klik hiervoor op 'Tip de redactie' en vul de gegevens in. Hier kunt u de redactie volledig op de hoogte brengen van úw laatste nieuws en wetenswaardigheden. U kunt hier maar liefst 2.000 tekens invoeren.

De nieuwe website past zich ook aan aan ieder scherm, of het nu een pc, tablet of smartphone is. Neem gerust eens een kijkje en u bent weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws uit uw regio!

Spectaculaire editie Blow the Speakerz

Vervolg van voorpagina.

Door: Desiree Pennings

De organisatie, bestaande uit Jesper Bekkers, Martijn Roost, Rick Verberne en Loek Kuppens, bezorgde de bezoekers ook dit jaar weer een geweldige avond met goede muziek van onder andere Mystic Maniacs, Floor Fauna, Beans & Hedge, Eva Antoni, Klemtoon, Dirtcaps, Phuture Noize en Deetox.

De organisatie onderscheidt zich van andere festivals door hun unieke stage met een zelf ontworpen en gefabriceerde lichtshow en diverse muziekgenres, van techno tot house. Internationale, nationale, maar ook lokale dj's kregen ook dit jaar weer de kans om te laten zien wat ze kunnen. Veel bezoekers komen uit Cranendonck en omgeving, maar artiesten als Deetox en Phuture Noize trekken ook bezoekers van verder weg, vertelt Loek Kuppens. Hij kijkt met een tevreden gevoel terug, al was het een zwaar weekend.

'We hebben een ontzettend mooi podium gebouwd waarvoor we eerst voorbereidingen hebben getroffen. Vervolgens hebben we van vrijdag 13.00 uur tot zaterdag 16.00 uur opgebouwd. Vrijwilligers hebben heel de nacht doorgewerkt.' Het podium bestond uit driehoeken met LED verlichting. Waren het vorig jaar nog 150 driehoeken, dit jaar waren het er 250. Loek: 'Na het feest hebben we alles weer afgebroken en zondag 22.30 uur waren we weer thuis.' Met zo'n twee uur slaap per nacht kijkt de organisatie terug op een ontzettend succesvolle editie.

Overvol zomerprogramma voor Hamont-Achel

bekend

Vervolg van de voorpagina.

Sinds jaar en dag vormt speelpleinwerking een vaste waarde in Hamont-Achel en dat is deze zomer niet anders. Van 3 juli tot en met 28 augustus kunnen kinderen van 5 tot en met 12 jaar zich iedere dinsdag- en donderdagnamiddag van 13.30 tot 17.00 uur uitleven bij SPW De Koekoek Achel, SPW 't Stadspark Hamont of SPW Uit de Bocht Hamont-Lo. Op donderdag 2 augustus slaan deze drie SPW's de handen in elkaar en organiseren ze het grootse zomerevent Fata Morgana.

Het belooft dus weer een rijkelijk gevulde zomer te worden met voor ieder wat wils. Sta je al te springen? Een overzicht van het volledige aanbod vind je terug op www.hamont-achel.be/zomeraanbod of op de papieren tablets die binnenkort op de scholen worden verdeeld.

Online inschrijven

Om lange wachtrijen te voorkomen, kiest het stadsbestuur opnieuw voor een online inschrijvingssysteem. Als ouder dient u eenmalig alle gezinsleden te registreren én de medische fiches van de deelnemende kinderen goed te keuren. Registreren is reeds mogelijk op reservaties.hamont-achel.be. De inschrijvingen gaan van start op donderdag 17 mei 2018 om 16.00 uur. Weet dat sommige activiteiten snel volz zijn en dat u er dus best snel bij moet zijn.

Het online inschrijvingssysteem geldt enkel voor activiteiten georganiseerd door de stad. Voor de tenniskampen, voetbalstage, de avonturentocht en het avonturenkamp dient u uw kroost in te schrijven bij de organisaties zelf. Meer info hierover vindt terug op de hierboven vermeldde website alsook in de papieren tablets.

Samenwerking Huis van het Kind

De mogelijkheid bestaat om uw kinderen voor of na een activiteit georganiseerd door de stad naar de opvang te laten gaan. Onder begeleiding worden ze ernaartoe gebracht en nadien terug opgehaald. U dient hiervoor uw kind in te schrijven bij IBO De Pagadder met de vermelding 'deelname' en de naam van de activiteit. Let wel, dit is niet voor het hele aanbod mogelijk. Kijk dus goed de papieren tablet of website na.

Meer weten hierover? Neem een contact op met het Huis van het Kind via huisvanhetkind@hamont-achel.be of 011-510560.

Henk zoekt gezelschapsdames

Henk de haan

Henk de Haan is een heertje met een prachtig stemgeluid. Wat is nou een betere manier om gewekt te worden?

Henk droomt van een mooie tuin of een fijn erf waar hij naar hartelust kan scharrelen met een aantal dames op zijn zij. Heb jij een aantal vrijgezelle kippen die het gezelschap van een heer als Henk kunnen waarderen?

Of wil je beginnen met het houden van kippen en mag een haantje niet ontbreken? Kom dan snel langs om kennis te maken met Henk!


Bezoek de website voor meer informatie: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-de-doornakker/dierenopvang/asieldieren/vogels/dier/127496

De laatste wens van de wensboom

Dinsdag 8 mei is de laatste wens uit de wensboom in vervulling gegaan.

Mevrouw de Vries wilde heel graag haar buurvrouw, mevrouw Kirkels, bedanken voor al datgene dat ze al jaren over en weer voor elkaar kunnen betekenen; ze staan voor elkaar klaar en bieden elkaar een luisterend oor. De werkgroep vond dat mevrouw de Vries net zo goed een bloemetje verdiende.


Helaas was mevrouw Kirkels die morgen zelf niet thuis om haar bloemetje in ontvangst te nemen. Mevrouw de Vries zal dit haar zelf gaan overhandigen.

Daarmee is de laatste wens in vervulling gegaan. Dankzij de bijdrage van de 'Gloaze Kooi' hebben ze in Maarheeze heel veel mensen kunnen verrassen.

Zwerfaval prikactie Maarheeze

Pro6 nodigt je graag uit voor haar zevende zwerfafval prikactie! In verband met Hemelvaartsdag (en voor velen het 4 dagen durende weekend) wordt deze prikactie deze keer op 19 mei, de 3e zaterdag van de maand in plaats van de gebruikelijke 2e zaterdag, georganiseerd.

Samen met Esther Fransen van Beter Budel zal deze keer worden gestart in Maarheeze. Verzamelen om 11.00 uur bij het verzamelpunt bij de Carpoolplaats aan de Ulkedonken in Maarheeze.


In twee- of drietallen gaan de vrijwilligers dan aan de slag met de prikactie richting Soerendonk, de Daasdonken, de Dalen en de Moonslaan.

Na afloop van de prikactie, om ongeveer 12.30 uur, sluit Pro6 graag de dag af met alle vrijwilligers bij café Borgondia in de Kerkstraat te Maarheeze..


Voor prikstokken, handschoenen, afvalzakken en fluorescerende hesjes wordt gezorgd.


Je kunt je vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar

info@pro6cranendonck.nl.


Alvast bedankt namens Pro6 en hopelijk tot zaterdag!

Vrouwen van Nu Cranendonck

Men kan zich nog opgeven voor de volgende activiteit. Donderdag 7 en vrijdag 8 juni fiets-tweedaagse. Kosten €70,00. Opgeven en betalen bij Els Jaspers, Treurenburgstraat 15 Budel.
Clubkas Campagne.
Stemmen voor de Vrouwen van Nu kan nog tot 23 mei.

Boswerkzaamheden Klaterspeel

Omgewaaide bomen zullen op een zorgvuldige manier opgeruimd worden

Staatsbosbeheer start eind mei met het opruimen van stormhout in bosgebied Klaterspeel bij Maarheeze. Vanwege de grote hoeveelheid bomen die tijdens de storm in januari zijn omgewaaid, kan er nu pas worden begonnen met het opruimen van de omgewaaide bomen. Het zagen vindt plaats met oogstmachines en neemt 2 ruim weken in beslag. Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen, doordat paden minder goed begaanbaar zijn. Het bos is zorgvuldig door boswachters geïnventariseerd op nesten, mierenhopen en bomen met nestholtes volgens de regels van Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer. Ook tijdens het opruimen wordt hierop gelet.

3500 Bomen geplant

Houtoogst vindt plaats door bijvoorbeeld verjonging. Bij verjonging worden grotere open plekken gemaakt. Soms planten ze daar nieuwe bomen. Staatsbosbeheer heeft afgelopen weken bijna 3500 bomen geplant aan de rand van de Strabrechtse heide, in het Leenderbos en in natuurgebied De Pan bij Maarheeze. De geplante boompjes zijn allemaal loofbomen zoals beuk, linde, hazelaar, vuilboom meidoorn en veldesdoorn. Daardoor kunnen ook toekomstige generaties hout als hernieuwbare grondstof blijven gebruiken. De opbrengst van de houtverkoop wordt gebruikt voor het beheer van alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Bos blijft bos.

Werkzaamheden

Staatsbosbeheer is jaarrond aan het werk in het bos. Van het zetten van stippen, het inventariseren van de dieren, tot de houtoogst zelf met machines. Er wordt steeds zorgvuldig afgewogen welke bomen geoogst worden. Bomen krijgen een markering (gekleurde stippen of strepen), het zogenaamde blessen. Bomen vellen gebeurt met een oogstmachine, een 'harvester'. Deze geavanceerde houtoogstmachine kan nauwkeurig en precies werken. Hij velt en onttakt de bomen en zaagt de stam in stukken van de gewenste lengte. De stammen worden opgestapeld in afwachting van transport naar de zagerijen.

Paden tijdelijk minder goed begaanbaar of omgeleid

De bospaden kunnen tijdelijk minder goed begaanbaar zijn door beschadiging door houtoogstmachines en vrachtwagens. Deze paden worden na de houtoogst zo snel mogelijk hersteld. Werkzaamheden zijn in het bos altijd aangegeven met bordjes zodat bezoekers niet verrast worden door de machines. Daarnaast is het voor de veiligheid van de geïnteresseerde bezoeker van belang om niet te dicht bij de werkzaamheden te komen. Met bordjes en linten zijn de plekken waar gewerkt wordt gemarkeerd. Op een enkele plek wordt een route tijdelijk omgeleid.

Zorgvuldig vakmanschap

Staatsbosbeheer werkt zorgvuldig voor plant en dier. Dat betekent dat voor aanvang van de werkzaamheden wordt bekeken of er bijvoorbeeld nesten, mierenhopen en bomen met nestholtes aanwezig zijn in het werkgebied. Ook tijdens de houtoogst wordt hier naar gekeken. En als die er zijn, worden er maatregelen genomen om deze te beschermen. We doen dat volgens de richtlijnen van de Gedragscode Bosbeheer. Ook wordt er niet méér geoogst, dan er bijgroeit. De bossen van Staatsbosbeheer zijn FSC®- gecertificeerd.

Schola Cantorum Achel viert 50-jarig jubileum

Het jubilerende Schola Cantorum Achel bestaat uit 22 actieve azangers

Zondag 27 mei opent de Abdijkerk van de Achelse Kluis exclusief haar deuren voor de viering van het gouden jubileum van de Schola Cantorum Achel, die hier haar thuisbasis heeft. Om 10.45 uur is de Plechtige Hoogmis als dankzegging en om 15.00 uur worden de Plechtige Vespers als lofprijzing gezongen. De Schola zingt onder leiding van Drs. Wim Truyen en het orgel wordt bespeeld door Joost Vermeiren.

Tijdens het Tweede Vaticaans Concilie werd toestemming verleend voor gebruik van de volkstaal in de Liturgie. Vele parochies volgden de nieuwe mogelijkheden en het eeuwenoude Gregoriaans dreigde daardoor teloor te gaan. Als reactie op deze tendens werd in 1968 op de Achelse Kluis de Schola opgericht door de heer Bartel Follon uit Achel en Pater Michael Stumpel O.C.S.O., monnik van de Achelse Kluis, die ook de muzikale leiding in handen nam.

De Schola heeft een tweeledig doel: het Gregoriaans als religieus erfgoed te bewaren vanwege haar hoge culturele waarde en haar rijke muzikale inhoud én de liefde voor het Gregoriaans, als 'Klanken van Stilte' te promoten.

Begonnen met een groep Achelse zangers en monniken van de Achelse Kluis is de Schola door de jaren heen uitgegroeid tot een koor met kerkkoorleden uit de wijde omgeving in België en Nederland. Men kan kortom spreken van een internationaal gezelschap. Het koor telde ooit meer dan 40 zangers. Er zijn nog enkele zangers vanaf het begin lid van de Schola.

Nu, 50 jaar later, bestaat de Schola nog uit 22 actieve zangers en zij repeteren nog wekelijks op woensdagavond onder leiding van Rector Cantus Drs. Wim Truyen. De Schola heeft jarenlang de zondagse hoogmis in de Achelse Kluis verzorgd. Sinds de sluiting van de abdijkerk voor de liturgie in maart 2018 verzorgt de Schola maandelijks de hoogmis in één van de parochies in de omgeving. Het koor wordt bovendien regelmatig gevraagd voor het opluisteren van huwelijksinzegeningen, jubilea en begrafenissen.


Verder vindt jaarlijks het Gregoriaans weekend plaats in het weekend van de eerste zondag van de Advent. Het hoogtepunt, het Gregoriaans Uur, wordt dit jaar voor de 50ste keer gehouden op zondag 2 december 2018.

Door de jaren heen heeft de Schola vele hoogtepunten gekend, zoals de bijdrage aan de opening van het Europees Parlement in Straatsburg en de reizen naar Parijs en naar Rome met audiëntie bij de Paus. In 2008 ontving de Schola de Cultuurprijs van Hamont-Achel voor haar engagement.

Voor deze maand staat bij de Schola nog een hoogtepunt gepland: de Schola is door de Paters Salvatorianen uit Steinfeld, Duitsland, uitgenodigd om Pinkstermaandag 21 mei de H. Mis en de Vespers te komen zingen vanwege het Hermann-Josef-Fest.

Gaarne zien zij uit naar uw aanwezigheid bij de jubileumviering op zondag 27 mei in de Abdijkerk van de Achelse Kluis. Voor meer informatie: www. achelsekluis.org/schola of e-mail: schola@achelsekluis.org

Bomenkap in Budel

In de Graafschap Hornelaan zag je de lijken. In de Cranendoncklaan: Plataan je gaat er aan. Geamputeerd eerst de takken, vol al met het jonge voorjaarsblad .

Ook mijn favoriete boom is mismaakt tot een beeld van Zadkine. Treurig en triest reiken zijn afgehakte takken in wanhoop naar de hemel.
Altijd in het voorjaar hingen zijn takken als een gouden waterval naar beneden. Een feest om te zien was die grote treurwilg op de hoek bij het verzorgingstehuis Mariënburgh.

Beelden van Zadkine
Schreiend naar de hemel
Stompen sterven in de grond
Fijnstof krijgt ruim baan
Want: plataan, je gaat er aan!


Alleen de vogels treuren
En een enkel mens.
Voor de rest is een boom
Zo dicht bij huis
Een overlast, die moet wijken.
De laan is geen laan meer
Maar een weg vol lijken.
Plataan, je gaat er aan,
Want anders gaat de riolering naar de maan.

Zeg nou zelf: dat mag ik toch wel triest en treurig vinden.
Ook al planten ze later weer nieuwe bomen,
Van die kleintjes,
Berken of linden.
Of esdoorns
met ieder weer hun eigen hinder,,

Ton Hendriks

Sam Sanders Foto: Alfons Lenders

Getrouwd

Opa legde de verbaasde uitroep van de bijna 3-jarige uit als een uiting van bewondering, als compliment aan Oma. Iets in de zin van 'Dat heb je goed voor elkaar Oma' of anders toch op z'n minst als positieve bevestiging 'In ieder geval mooi dat je het in de familie hebt gehouden'. Oma dacht daar heel anders over, die interpreteerde de reactie van de kleine meid juist als afkeuring: 'Had je nou écht niks beters kunnen krijgen?' of 'Moest je nou perse zonodig dáár mee thuis komen?' Mama en Papa deden er wijselijk het zwijgen toe in de ontstane commotie. Hun dochter had al spelende de gladde gouden ring aan Oma's ringvinger ontdekt, en al op de hoogte van de betekenis van dit sieraad nieuwsgierig geïnformeerd 'Met wie ben jij eigenlijk getrouwd?' Waarop ze op Oma's eerlijke antwoord stomverbaasd reageerde met 'Ben jij met Ópa getrouwd?'

Pinksterweekend: Sterksel Kermis!

Het kermisseizoen gaat weer beginnen! In Sterksel zal tijdens het aankomende Pinksterweekend, 19, 20 en 21 mei, de eerste kermis van de gemeente Heeze-Leende plaatsvinden. Drie dagen lang is het kerkplein het toneel van toffe attracties, een bruisende feesttent en gezellige muziek.

Op zaterdagavond maken ze er meteen een feest van met de energieke coverband: The Bad Ties.
Zondagmiddag met een drankje op het terras en 's avonds gaat het dak er weer af met een geweldig optreden van de leden van The Black Cadillac.

De maandag staat bol van activiteiten: de middag wordt opgeluisterd door optredens van muzikale gezelschappen uit het dorp, denk aan de Blue Band, Gèr van Huis en Bloe Noots maar ook jeugd coverband Sticks and Stones komen een show weggeven! Met daarnaast een Muzikale Quiz door Muziekvereniging de Heerlijkheid. Muziek alom! En als afsluiter van de kermis is 's avonds Mark de Louw er: Dansen maar!!

De attracties zijn op zaterdag open vanaf 17.00 uur en op zondag en maandag vanaf 13.30 uur.

Vrijdag 18 mei

• Er wordt weer gekiend in de Klimroos-accommodatie aan de Poelderstraat 2 te Budel. Het kienen is voor iedereen toegankelijk en de opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting welke zich volledig vrijwillig inzet voor lichamelijk en geestelijk beperkte personen. De kienavond begint om 19.30 uur, de zaal is al geopend vanaf 18.30 uur.

• Groot Orkest Poort van Brabant presenteert de 'Hollandse Avond', een muzikale, gezellig avond met een zeer gevarieerd programma in de Smeltkroes in Maarheeze. De avond begint om 20.15 uur. Kaarten kosten €7,50.

• Tot en met 15 september organiseert Team Vive een fietspuzzeltocht van ca. 35 kilometer lang. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Start en finish bij Partycentrum De Sluis, Industriekade 58, Weert.

• Tot en met 27 mei exposeren vier kunstenaars hun werken in de expositieruimte van de Achelse Kluis. De expositieruimte is open van: 10.30 tot 17.00 uur en is op eerste en tweede pinksterdag gesloten.

Zaterdag 19 mei

• De Internationale Taptoe op het marktplein in Hamont start om 18.00 uur met het voorprogramma. Voor het hoofdprogramma staan meer dan 400 muzikanten borg voor een zeer hoogstaand programma.

Zondag 20 mei

• Classic Car Cranendonck; het centrum van Budel staat helemaal in het teken van oldtimers. Het programma van de dag begint om 9.30 uur met de Gallery Show. De tourtocht vertrekt om 11.30 uur en 13.30 uur.

• Om 13.30 uur beginnen de wedstrijden van de mars- & showwedstrijden Hamont op het Marktplein in Hamont. Om 20.00 uur start het Verbroederingsbal in de Posthoorn in Hamont

• De natuurvrienden van heemkundekring 'De Baronie van Cranendonck' gaat wandelen. Harry Jaspers voert je mee langs de IJzeren Rijn in Budel-Schoot en Budel-Dorplein en vertelt over de verrassende flora en fauna langs deze oude spoorweg en de geschiedenis ervan. Vertrek om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het Schepenhuis te Budel en vanaf het Stationsplein in Budel-Schoot om 9.45 uur.

• 1e en 2e Pinksterdag is Parkhof Swalmen weer open van 11.00-17.00 uur. In deze tijd van het jaar bloeien diverse azalea's en rododendrons, late bolgewassen en vroegbloeiende vaste planten. Parkhof Swalmen ligt aan de Beeselseweg 6 te Swalmen. Voor meer info: 0475-501193 of zie de site: www.parkhofswalmen.nl

• Draaiorgel festival op Eynderhoof Ze hebben een specifieke aantrekkingskracht voor het publiek en maken van eenvoudige liedjes een ware beleving. Openluchtmuseum Eynderhoof is gelegen aan de Milderspaat 1 in Nederweert-Eind. Het museum is elke dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag geopend van 13.00-17.00 uur. Zie ook www.eynderhoof.nl.

• Met natuurgidsen van IVN Heeze-Leende kunt u bekijken wat er allemaal veranderd is aan het landschap in de buurt van het Rulse Laarzenpad. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Rul (Natuurpoort De Plaetse) in Heeze. Het is een wandeling van ongeveer 1,5 uur voor het hele gezin. Deelname gratis. Waterdicht schoeisel aanbevolen.

Maandag 21 mei

• Om 12.55 uur beginnen de wedstrijden van de mars- & showwedstrijden Hamont op het Marktplein in Hamont.

• Dag van het Kasteel op Kasteel Heeze. Het kasteel is van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend voor bezoekers. Er is live music, boogschieten, pony-rijden, een palingroker, poppenkast, knutselen, de ijscoman, een stand van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, een bar met terras, (verkortte) binnenrondleiding en een rondleiding door de tuinen. Entree tot de binnenpleinen is gratis. De verkortte rondleiding in het kasteel o.l.v. een gids kost: 6 euro volw. en 3 euro kind. Een rondleiding door de tuin: 4 euro volw. en 2 euro kind. Pony-rijden: 1 euro.

• Ambachten in bedrijf op Eynderhoof aan de Milderspaat 1 in Nederweert-Eind. De livemuziek is deze dag van de accordeonist Jo Rutjens. Het museum is open van 13.00 tot 17.00 uur.


Dinsdag 22 mei

• Vluchtelingenwerk van Cordaad Welzijn organiseert, samen met de Bibliotheek De Kempen, TaalCafé in Budel om 19.30 uur. U leert hier op een gezellige manier meer over de Nederlandse taal en cultuur door samen te praten. Kom gerust eens langs! Adres: de Bibliotheek De Kempen, Rubenslaan 1, Budel.


Woensdag 23 mei

• Bloemenwandelingen IVN Cranendonck: Wandeling door Budel-Schoot, start op de hoek van de Pastoor Verbakelstraat/'t Straatje om 18.30 uur.

• Kindermiddag met o.a. textiel en timmeren op Eynderhoof aan de Milderspaat 1 in Nederweert-Eind. De mensen van de linnenkamer gaan de kinderen leren werken met naald en draad maar een kind dat graag timmert komt deze middag ook ruimschoots aan zijn of haar trekken. Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl

Donderdag 24 mei

• The Cooder Connection is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder. Meestergitarist Pieter Vermeulen is de Heerlense frontman van de band. Weinig muzikanten kunnen de muziek van Cooder aan. Een bijzonder concert waarbij de muziek van Ry Cooder in het middelpunt staat.
The Cooder Connection – Aanvang 20.30 – Entree 10,00 www.facebook.com/cooderconnection/

• Toon Hermans Huis Weert: Maandag 21 mei gesloten i.v.m. 2e Pinksterdag. Dinsdag 22 mei 10.30-11.30 uur wandelen* / 13.30-15.30 uur haken*. Woensdag 23 mei 09.30-12.00 uur ontspanningsmassage* / 14.30-19.00 uur kookworkshop voor nabestaanden*. Donderdag 24 mei 10.00-12.00 uur en 13.30-15.30 uur workshop schilderen* / 12.00-18.00 uur Symposium Limburgse Toon Hermans Huizen in het Forum in Roermond*. Open inloop op dinsdag en donderdag van 09.00-16.00 uur en op woensdag van 09.00-13.00 uur (* = op afspraak - aanmelden kan via: 0495-541444 of voor meer informatie zie www.toonhermanshuisweert.nl

Grevenbroekers in Sauerland

De Grevenbroekers wandelden in Sauerland over mooie wegen onder het genot van lekker eten en drinken

De Grevenbroekers begonnen het weekend van 27, 28 en 29 april met een bezoek aan Brauerei Krombacher in Krombach.

De 27 deelnemende wandelaars werden er om 10.30 uur ontvangen met een lekker Krombacher biertje. Vervolgens kregen ze een film met de uitleg van wat en hoe bier gemaakt wordt, gevolgd door een rondleiding in de fabriek.

Dit bezoek werd afgesloten in de Braustube, waar brood met Westfaalse ham geserveerd werd, vergezeld van een Krombacher bier of frisdrank.


Ze vervolgden hun reis richting Kirchhundem, waar ze logeerden en ze startten hier met een korte verkenningswandeling naar Oberhundum en Schloss Adolfsburg. Op zaterdag waren er tal van mogelijkheden om te bezoeken of de omgeving te verkennen: wandelen op de Rothaarsteig, bezoek aan het stikkerijmuseum, panoramapark in Oberhundum met attracties, mooie wandelwegen en een wildpark. De avond werd afgesloten met een gezellige quiz.

Op zondag brachten ze nog een bezoek aan de Wendener Hutte in Wenden. Tijdens de 3 uur durende wandeling met gids, over oude Fuhrmanns- en Kohlerwegen, werd de geschiedenis van ijzererts via smelterijen tot aan ruw ijzer verteld.

Het domein is industrieel erfgoed. Hier sloten ze het gezellig wandelweekend af.

Kom dansen in Budel-Schoot!

Omdat er tegenwoordig weinig gelegenheden zijn om nog eens gewoon ouderwets te dansen organiseert de Senioren Vereniging Budel-Schoot op vrijdagmiddag 8 juni een dansmiddag in de Reinder in Budel-Schoot. De muziek op deze middag wordt verzorgd door de jongens van Duo Sound, al jaren bekend van de gezellige carnavalsmiddagen.

Omdat dansen niet alleen leuk is voor de leden zijn ook niet-leden van harte welkom.

De dansmiddag begint om 14.00 uur en het einde is om 17.00 uur. De zaal is open om 13.30 uur.

Ze beginnen om 14.00 uur met koffie en iets lekkers en verder wordt er in de middag nog enkele keren rondgegaan met een hapje. De overige consumpties zijn te verkrijgen voor € 1,40 De kosten voor deze middag zijn voor leden € 3,00 en niet-leden betalen € 5,00.


Om te weten op hoeveel mensen ze moeten rekenen vragen ze iedereen om zich op te geven. Dit kan op dinsdag 29 mei tussen 10.00 en 11.00 uur in de Reinder in Budel-Schoot.

Ook mensen die niet (of niet meer) kunnen dansen zijn evengoed van harte welkom. Kom dan maar alleen voor de gezelligheid.
                                                                                

Hamont in de ban van Mars en Show

Mars en show wedstrijden hamont

Nog enkele dagen en het is zover… de organisatie van de Mars- en Showwedstrijden en heel Hamont is aan het aftellen naar het Pinksterweekend voor een feestelijk muzikaal weekend. Wie afgelopen dagen in het centrum van Hamont moest zijn, kon er alvast niet naast kijken. De vlaggen en wimpels wapperen op alle hoeken en ook veel bewoners in het centrum sierden hun gevel met een Lage Landenvlag. Het marktplein gonst al sedert het begin van de week van bedrijvigheid met onder meer de opbouw van de tribunes.

Mars en show wedstrijden hamont
Mars en show wedstrijden hamont
Mars en show wedstrijden hamont
Mars en show wedstrijden hamont

Het marktplein zal dit jaar weer tot een openluchttheater omgebouwd worden. Gedurende het gehele Pinksterweekend zijn er bovendien tribunes opgesteld die 1300 kuipzetels tellen. Ook voor deze editie is het zo dat er voor de wedstrijden op zondag en maandag gratis toegang is. Voor de Taptoe op zaterdagavond heb je wel nog een toegangsticket nodig.


Wie Mars- en Showwedstrijden zegt, zegt uiteraard ook de Internationale Taptoe op zaterdagavond waarmee het muzikale weekend feestelijk en hoogstaand in gang geschoten wordt. Daarover kon je de voorbije weken al één en ander lezen in deze krant.

Maar naast taptoe en wedstrijden organiseert het comité nog enkele andere concerten in de marge van dit festival. Zo worden er voor de bewoners van de twee woonzorgcentra in Hamont en Achel speciaal een concert georganiseerd in de centra zelf.

En op zondagavond vanaf 20.00 uur is de Verbroederingsavond in de Posthoorn. De buitenlandse korpsen verbroederen er met hun gastgezinnen en iedereen die van swingende muziek houdt. Ook hier is de toegang helemaal gratis !

Op www.marsenshow.be vind je de laatste nieuwtjes en info over de Internationale Taptoe en de Mars- en Showwedstrijden. In het online fotoboek kan je alvast wat sfeer opsnuiven van de editie van 2016. Maar je kan natuurlijk ook terecht op de Facebook-pagina van dit evenement.

H. Cornelius parochie Cranendonck

Parochie centrum Budel

Tel. Secretariaat: 0495-499204

Tel. Pastoor Ton Sip: 0495-491215

Emailadres: info@corneliusparochiecranendonck.nl

Adres pastorie:

Kerkstraat 27, 6021 CH Budel

Aangepaste openingstijden secretariaat: Maandag, Woensdag, Vrijdag, telkens van 9 tot 12 uur Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) secretariaat gesloten!

Mariakapel: Dagelijks geopend van 09:00 tot 17:30 uur

Actuele informatie op website:

www.onzelievevrouwvisitatie.nl

Bankrekeningnr: NL77 RABO 01095 81 024

Intenties: e 12,00

Voor plaatsing in de Grenskoerier dienen intenties altijd uiterlijk op vrijdag aangeleverd te worden bij het secretariaat.

Doopdata O.L.V. Visitatiekerk Budel: 27 mei, 17 juni, 16 september, 21 oktober, 18 november, 16 december 2018. Aanstaande dopelingen kunt u aanmelden via een email naar het secretariaat ( info@corneliusparochiecranendonck.nl ) .

Eucharistievieringen in Budel

Zaterdag: Eucharistieviering 19:00 uur

Zondag: Eucharistieviering 10:30 uur

Ma. t/m Za.: Morgengebed 08:30 uur

Ma. t/m Vrij.: Avondgebed 18:30 uur

Ma en Vrij.: Geen eucharistieviering

Di: Eucharistieviering 9:00 uur

Wo: Eucharistieviering 9:00 uur

Don: Eucharistieviering 19:00 uur

Eerste vrijdag van de maand: Aanbidding van 9:00 tot 12:00 uur, aansluitend kort lof

Eerste vrijdag van de maand: Ziekencommunie, hiervoor kunt u zich opgeven via het secretariaat.

Kerk OLV Visitatie Budel

Kerkstraat 10 6021 CH Budel

Open Kerk : Tot en met 30 september 2018 is de O.L.V. Visitatiekerk aan de Kerkstraat te Budel elke middag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Ook in het weekend!

Zaterdag 19 mei 2018 : 19.00 uur ; Oecumenische Pinksterwake, m.m.v. Bethelkoor uit Weert ;
Intenties:
Coop en Toke Umans-van Cranenbroek (verj.);
Lauw Snoeijen en Riek Snoeijen-Vlassak (jgt.);

Lector: Peter Vos

Zondag 20 mei 2018: 10.00 uur (!) ; Eerste Pinksterdag; Eucharistieviering ; m.m.v. Meerstemmig Koor ;
Intenties:
Peter en Elisabeth Slenders-van Hunsel,Toni en Toon en overleden familie;
Jan Vlassak-Saanen (verj). en Sien Vlassak-Saanen (jgt.);

Lector : Lisa Rooijakkers


Maandag 21 mei 2018: 10.30 uur ; Tweede Pinksterdag; Vormselviering, m.m.v. Dameskoor ;
Intenties namens Vormelingen:
Opa Tjeu en oma An Geraets-de Werdt (namens Tom Renders);
Opa Theo Nagelkerke en opa Christ van Meijl (namens Anne Nagelkerke);
Opa Harrie Martens (namens Jimi Martens);
Opa Sjef Spee (namens Marit Spee);
Heinz en Heinz-Dieter Schneider (namens Romy Schneider);
Oma Mariet Bogers en opa Piet Verhees (namens Floor Verhees);
Opa Jan van Erp (namens Jarno van Erp);

Lectoren: Vormelingen

Kerk St. Gertrudis Maarheeze

Kerkstraat 20, 6026 RV Maarheeze, 591215

Pastoor Ton Sip en pastorie: 0495-491215

Administratie Maarheeze: 0495-591215

Intenties in Maarheeze: à 12 euro.

in de brievenbus van het parochiecentrum of tijdens kantooruren:

Openingstijden: ma 09.30 tot 11.30

do 15.00 tot 17.00

vr 09.30 tot 11.30

Website: www.parochiemaarheeze.nl

mail: info@parochiemaarheeze.nl.

Doordeweekse vieringen in Maarheeze

Let op: zondag 20 mei is de H.mis om 11.30 uur


Woensdag 16 mei
18.30 uur Rozenkransgebed
19.00 uur Gebed-Woord-Communiedienst
Intentie:
Voor het welzijn van alle parochianen


Vrijdag 18 mei
18.30 uur Rozenkransgebed
19.00 uur H. Mis
Intentie:
Voor het welzijn van alle parochianen
Familie Eilers- Schrader


Zondag 20 mei Pinksteren
11.30 uur Hoogmis
m.m.v. het Herenkoor St .Gertrudis
Intentie:
Voor het welzijn van alle parochianen
Frans van der Laak (jrgt)
Thomas en Sjef de Regter
Toos Rutten-Hulsen
Ann Coumans-Winters(verj.)
Voor de zielerust van Esmeralda Gonzalves
Petrus Hesterbeek en Lamberta Schellen en Frank Reina.


Woensdag 23 mei
18.30 uur Rozenkransgebed
Intentie:
Voor het welzijn van alle parochianen

Doopgesprekken voor Maarheeze vinden plaats in de pastorie te Budel.
U wordt verzocht om u aan te melden bij pastoor Ton Sip voor
de doopgesprekken telefoon 06–20567524.
U kunt met hem een datum plannen voor doop in Maarheeze.

Kerk St. Jan Onthoofding

Soerendonk

Pastoor Ton Sip.

Tel. Maarheeze : 0495-491215

Dienst: Zaterdag: 19.00 uur.

Intenties kunt u opgeven middels een briefje in een enveloppe met de intentie, datum en het benodigde geld, € 12,-- per intentie, in de brievenbus bij Carla van der Sanden, Heuvel 1, Soerendonk, te doen. Graag voor vrijdag.

Zaterdag 19 mei 2018

To Groenen en overleden familieleden

Kerk OLV Visitatie en

H. Antonius Padua

Budel-Schoot/Dorplein

Grootschoterweg 86, 6023 AT

Budel-Schoot, telefoon: 0495-491315

Pinksteren. Geloof - vertrouwen, vuur - bezieling. In 'de Geest' wordt het leven een feest, al kost het soms toch nog bloed - zweet - tranen.

Volgende diensten:
* za 19 mei 19.00 uur:
voor onze parochie.
* zo 20 mei om 10.30 uur:
Frans Rademaekers, Drieka Rademaekers-Feijen, Jozef de zoon en schoondochter Joke.
* om 11.30 uur doop van Feline en Julian Hermsen.
* dinsdag om 19.00 uur rozenhoedje in Dorplein.
* misintenties via cornelissen.math@hotmail.be (of brievenbus).

Misintenties via
cornelissen.math@hotmail.be (of brievenbus).

Stichting 't Kapelleke Gastel

St. Cornelisplein 1, 6028 RN Gastel

Secretariaat/aanvraag misintenties:

Hoevestraat 5, 6028 RG Gastel 0495-492331

Iedere zaterdag om 17.30 uur woord- en communiedienst

Zaterdag 19 mei om 17:30 uur, intentie voor:

Bert van Beek vanwege jaargetijde

Zorgcentrum Mariënburght

Aanvraag intenties: ma t/m vrijdag tijdens kantooruren:
aan de balie van het zorgcentrum

Zaterdag 19 mei Woord en Communieviering om 18:30 uur

Maandag 14 mei Geen Dienst

Christelijk Centrum Hamont

Contactadres: Transistorstraat 1

3930 Hamont – Achel

Henk en Martha Hoeben

tel. 0031 (0)495 519933 NL

Paul en Rita de Meester

0032 (0)14 815619 BE

www.cchamont.be

e-mail: info@cchamont.be

Woensdag 16 mei
Vrouwenbijbelstudie door Martin Symons. Deze vindt plaats aan de Transistorstraat 1, Hamont Aanvang 9.30 uur.

Woensdag 16 mei
Bijbelstudie. Deze vindt plaats aan 't Routje 7, Budel Dorplein.

Zondag 20 mei.
Hoogfeest van Pinksteren. Op deze speciale dag vieren we het feit dat God ons niet als wezen heeft achterlaten na de Hemelvaar van Jezus maar dat Hij de Trooster heeft nagelaten in de vorm van de Heilige Geest. Wij vieren dit in de openlucht en wel in een bosrijke omgeving aan het Pijnven, Kiefhoekstraat, Hechtel Eksel. Aanvang 10.00 uur.

Woensdag 23 mei:
Gezamenlijke bijbelstudie met Sjef Hanique. Deze vindt plaats aan de Transistorstraat 1, Hamont Aanvang 20.00 uur.

Corrie Keijsers

In memoriam Corrie Keijsers1942 – 2018.

Zó plotseling uit ons midden weggerukt!
We kunnen het nog steeds niet bevatten!

Corrie was het warm kloppend hart van de Bergrunners!
De spil van het hele loop-en wandelgebeuren!
Wat moeten we nu zonder haar?

Ze was zelf een gedreven wedstrijd atlete, die als master, zeer goed presteerde op de 800 meter. In deze discipline heeft ze ook verschillende medailles behaald, zelfs internationaal! In Italië behaalde ze op de baan goud op de 800 meter, en zilver op de 1500 meter.
Van deze grote hobby heeft ze haar levenswerk gemaakt!

Ruim 30 jaar geleden startte zij Loopgroep De Bergrunners op, en al snel kon er 4x per week getraind worden!
Later kwam daar ook nog het sportief wandelen en nordic walking bij!
Corrie was een grote bron van inspiratie voor velen, om buiten te gaan sporten. Door haar enthousiasme en gevarieerde trainingen is die belangstelling van de leden, om naar het bos te gaan, gebleven! En of je nu hard of minder hard liep, ze liet iedereen in zijn waarde! Zij verstond de kunst om ieder het gevoel te geven, het beste uit zichzelf te halen! Dat gaf ons veel voldoening!
Zij was er altijd en weer of geen weer, de trainingen gingen altijd door!

Ook het sociale aspect vond Corrie erg belangrijk! Er zijn daar heel wat vriendschappen ontstaan en er is veel LEED gedeeld! Ze was betrokken en erg zorgzaam, voor diegene, die het wat minder ging, door ziekte, een blessure of wat dan ook!
Ook is er veel LIEF gevierd in het bos waar we genoten van haar heerlijke zelf gebakken vlaaien of kruidkoeken! Afgelopen september hebben we met z'n allen het 30 jarig jubileum gevierd. Wie had durven denken dat wij als Bergrunners haar zo kort daarna zouden gaan begeleiden van haar huis naar de kerk, voor: "haar laatste 800 meter". We vonden het een grote eer.

Lieve Corrie,
Het is zo onwerkelijk dat je er nooit meer bij zult zijn.
Je zei vaak: "het bos is altijd open" en natuurlijk is dat ook zo.
Maar zonder jou zal het daar nooit meer hetzelfde zijn. We zullen je allemaal vreselijk gaan missen.
Corrie, bedankt dat je er altijd voor ons was!

De Bergrunners.

11 / 24

Geweldige Moederdagbrunch in de Huiskamer Budel-Schoot

Huiskamer Budel-Schoot

Wat een geweldige opkomst bij de Moederdagbrunch afgelopen zondag. Er waren dochters met hun moeder en zelfs een schoondochter met schoonvader!
Het was deze keer een iets uitgebreidere brunch voor moederdag. Allereerst een lekkere champignonsoep, een huzarensalade, broodjes, croissants, brood, krentenbolletjes, beleg, met een kopje koffie/thee en nog een heerlijk stukje vlaai met slagroom. De vlaai was gedeeltelijk geschonken door Plus Dennis van Moorsel, waarvoor hartelijke dank. Ook Annie bedankt voor de mooie vaasjes met bloemen op de tafel, het zag er prachtig uit. En ook Annie Claes hartelijk bedankt voor de aangeboden hulp, de gastvrouwen waren er erg blij mee .
Wilt u ook een keer van een heerlijke brunch genieten, dat kan op zondag 10 juni om 12.00 uur. Hier kunt u zich al voor aanmelden, dit kan t/m 8 juni, maar vol is vol!

Ook kunt u zich nog aanmelden voor de Chinese eetavond op vrijdag 25 mei om 17.30 uur. Dit kan nog t/m 18 mei. De kosten zijn 12.50 euro exclusief consumpties.
Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij.

Geweldige Moederdagbrunch in de Huiskamer Budel-Schoot

Hebben je de kaart met de stemcode van de Rabobank clubkas campagne al ontvangen? Stem dan op De Huiskamer, dit kan nog tot 23 mei! Lukt het niet breng dan de kaart gewoon mee naar de Huiskamer en een van de gastvrouwen/heren wil dit met alle plezier voor u doen !

De Huiskamer is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer:06-13877545 of 06-41092447

OPROEP WIJN & SPIJS aan alle vrouwen 25-60 jaar uit Gastel

Een tijd geleden is in Gastel de huiskamer d'n Zoete Inval geopend. Gebleken is dat de doelgroep vrouwen 25-60 jaar nog bijna niet bereikt wordt. Met een werkgroep zijn we bij elkaar gaan zitten om speciaal voor deze groep een leuke avond te organiseren. Wij nodigen jou dan ook graag uit voor de Wijn & Spijs avond op vrijdag 8 juni 2018. De avond wordt georganiseerd in de Schaapskooi en er wordt een eigen bijdrage van € 10,- gevraagd. Wil je deelnemen aan deze gezellige Wijn & Spijs avond, meld je dan vóór 18 mei a.s. aan via schaapskooi@upcmail.nl.
De belangrijkste zaken nog even op een rij:
Datum : vrijdag 8 juni 2018
Locatie : De Schaapskooi
Doelgroep : dames 25-60 jaar uit Gastel
Eigen bijdrage : € 10,=
Aanmelden : vóór 18 mei a.s. via schaapskooi@upcmail.nl

Wij hopen alle dames van 25-60 jaar uit Gastel op 8 juni te kunnen begroeten.
Werkgroep Wijn & Spijs

13 / 24

OKRA TREFPUNT HAMONT DAGUITSTAP

Daguitstap Okra Hamont

Er was heel wat belangstelling voor de zoveelste uitstap van Okra trefpunt Hamont. Bestemming waren een struisvogelkwekerij in Tilburg en het orgelmuseum in Hilvarenbeek. Bij aankomst aan de struisvogelkwekerij werden we ontvangen met koffie en een eierkoek van struisvogeleieren. Er volgde een rondleiding met informatie over de grootste loopvogel ter wereld. Het middagmaal (driegangenmenu) werd genuttigd in De Hooikar in Gilze. Bij aankomst aan het orgelmuseum was er deskundige uitleg over de verschillende orgels met de nodige klanken en het ontstaan van het orgelmuseum. Met dank van de leden, aan het OKRA bestuur van trefpunt Hamont voor de goed georganiseerde dag. Zie ook www.okra.be/trefpunt/hamont

Op donderdag 24 mei 2018 organiseert ANV land van Cranendonck haar jaarlijkse algemene ledenvergadering.
We starten stipt om 20:00 en alle leden zijn van harte uitgenodigd.
We nemen afgelopen jaar door en we kijken vooruit, want er staat weer van alles op de planning voor de komende periode. We houden dit gedeelte kort, tot half negen, om alle ruimte te geven aan onze gastspreker van deze informatieavond namelijk, Willem Buiter met als thema:
De energie van morgen?


Hij kan ons alles vertellen over de verhuur van je dak voor zonnepanelen of hoe je huis van het gas af kan, wat het kost en wat het oplevert. Onderwerpen op deze avond zijn, zonnepanelen kleinverbruik, salderen, zonnepanelen grootverbruik SDE, zonnepanelen in de postcoderoosregeling, asbestverwijdering, subsidie, toepassing van een warmtepomp financieel en technisch. Op deze informatieavond is iedereen van harte welkom.
www.agroenergieadvies.nl
Locatie De Smeltkroes in Maarheeze
Leden vanaf 20:00, niet leden vanaf 20:30 De koffie staat klaar!

19 sollicitanten voor burgemeesterspost in Cranendonck

De vacature voor de functie van burgemeester van de gemeente Cranendonck heeft 19 sollicitanten opgeleverd. Het kabinet van de commissaris van de Koning heeft de gemeente Cranendonck hierover geïnformeerd. Belangstellenden konden tot 2 mei reageren.

De groep van 19 sollicitanten bestaat ui 4 vrouwen en 15 mannen. Van deze kandidaten hebben op dit moment 11 personen een functie als (oud-)burgemeester, wethouder of een andere politieke of overheidsachtergrond. 8 personen hebben op dit moment een baan in de particuliere of vrije sector.


De komende periode gaat de commissaris van de Koning met iedere kandidaat een kennismakingsgesprek voeren. Na de zomervakantie start de vertrouwenscommissie de sollicitatiegesprekken en doet een voordracht van 2 kandidaten aan de gemeenteraad. De planning is om eind september of begin oktober de voordracht te kunnen doen voor de nieuw te benoemen burgemeester. De raad kiest uiteindelijk de kandidaat van zijn voorkeur.


De installatie kan dan, na benoeming door de Koning, plaatsvinden eind oktober of begin november 2018.


De vertrouwenscommissie voor de selectie van de nieuwe burgemeester voor de gemeente Cranendonck bestaat uit 5 raadsleden, 1 wethouder, de gemeentesecretaris en de griffier. De werkzaamheden van de vertrouwenscommissie vinden plaats onder strikte geheimhouding.

Vriendelijke grazers in het groen

Gallowayrunderen nieuwe bewoners van de Looserplas

De Galloway koeien komen eind mei, foto: Bob Luijks, natuurmonumenten Foto: Bob Luijks, natuurmonumenten

In aanloop naar de heropening van het natuurgebied Looserplas, voorheen de Hoort, gaan Galloway-runderen het gebied begrazen. De inzet van de dieren is een onderdeel van het beheerplan Looserplas dat Natuurmonumenten samen met de omgeving heeft opgesteld. Eind mei komen de runderen naar de Looserplas.

Natuurmonumenten zet vier Gallowayrunderen in voor de begrazing van de natuur rond de plas. De runderen zijn hoornloos en vriendelijk van aard. De schofthoogte van de koeien is ongeveer 1.20 en ze zijn zwart behaard. Naar verwachting komen de Galloways op 23 mei naar Budel-Dorplein.

Ze helpen om het gebied open en afwisselend te maken. 'Galloways eten behalve gras ook jonge scheuten van bomen en struiken, trappen met hun hoeven de bodem vol bloemzaden open en verspreiden de zaden via vacht en uitwerpselen. Zo brengen we meer variatie en openheid in dit gebied. Variatie zorgt voor mee planten- en dierensoorten en een hogere natuurkwaliteit', vertelt Joris Hurkmans, boswachter bij Natuurmonumenten.

Belangrijk om te weten
De Galloways lopen door het hele gebied met uitzondering van het hondenlosloopgebied.


De runderen zijn rustig en vreedzaam maar het blijven wel dieren waar je rekening mee moet houden.

  • • Respecteer hun ruimte, houd tenminste 25 meter afstand.

  • • Houd honden aan de lijn, honden kunnen de dieren onverwacht laten reageren.

  • • Voer of aai de dieren niet, ze kunnen geïrriteerd raken of opdringerig worden.

  • • Kom je de koeien onverwacht tegen laat dan je aanwezigheid merken en schat de situatie in.


'De verhuizing is voor de runderen een stressvolle situatie, de koeien hebben tijd nodig om het gebied te leren kennen en te wennen aan de nieuwe omgeving. Extra reden om de nieuwe bewoners met rust te laten. En wellicht ten overvloede, voor veiligheid van mens en dier is open vuur, BBQ-en en zwemmen niet toegestaan', vervolgt Joris zijn verhaal.

Wedstrijd om de Cornelisbeker bij Schut van Buul

De Cornelisbeker is weer de eerste wedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 5 mei werd onder een stralende zon de eerste schietwedstrijd van het seizoen gehouden, namelijk de Cornelisbeker.

Deze wedstrijd wordt om toerbeurt georganiseerd en deze keer was het aan de Schut van Buul om de schutterijen uit Boshoven, Laar, Altweert en Stad Weert te verwelkomen.

Onder het genot van een fris drankje en lekker hapje gingen de zestallen de strijd om de Cornelisbeker aan. De stopjes waren klein en door de zon erg moeilijk te zien, zodat na enkele rondes de winnaar al bekend was.
Het eerste zestal van Budel won de eerste prijs en het tweede zestal de tweede prijs. Maar de meeste punten behaald over de eerste 2 zestallen, en dus de winnaar van de Cornelisbeker is Schutterij Sint Sebastianus Laar. Na de prijsuitreiking werd deze gezellige, sportieve en zonnige middag afgesloten.

Afgelopen zondag was het Bondsschuttersfeest in Baexem en op zondag 27 mei komen de schutterijen en ook enkele gilden richting Budel voor het groot Bondschuttersfeest op het feestterrein aan 't Stepke.

Alle voorbereidingen zijn volle gang, wil u tijdens de opbouw van het feestterrein een helpende hand bieden of tijdens het schuttersfeest op zondag 27 mei? Dan kunt u altijd contact opnemen via info@schutvanbuul.nl

Steun 'Meer Muziek in de Klas'

Steun ‘Meer Muziek in de Klas’

In het kader van de Rabobank Clubkas Campagne vraagt harmonie EMM Budel uw steun voor haar bijzonder project 'Meer Muziek in de Klas' dat zij presenteert op alle basisscholen in Budel.

Tijdens dit lesprogramma maken kinderen op de basisscholen kennis met muziek in het algemeen en harmoniemuziek in het bijzonder.

Het programma is door harmonie EMM zelf ontwikkelt en wordt ook door haar in samenwerking met professionele docenten van Grensland Muziekschool uitgevoerd.

Gelukkig krijgt na jaren muziekonderwijs weer meer aandacht in de media, omdat bewezen is dat muziek een zeer positieve invloed heeft op de ontwikkeling van elk kind.


Help hen dit project verder te ontwikkelen. EMM dankt u voor uw steun tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

Jellis Martens Brabants kampioen Slagwerk

Jellis Martens Brabants kampioen Slagwerk

Jellis Martens, slagwerker van Harmonie EMM Budel is gisteren met 91 punten overtuigend Brabants Kampioen geworden in de 3e Divisie.

Arjan van der Heijden werd 2e in de 1e Divisie met 89 punten. Beiden speelden op marimba. Een fantastisch resultaat waardoor zij zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap dat op 16 juni wordt gehouden.

Jellis Martens Brabants kampioen Slagwerk

Escape Outdoor Festival

De organisatie van het Escape Outdoor Festival, foto: DeMeus Foto: DeMeus

Escape Reloaded gaat meer zijn dan een dagje gezelligheid met muziek en een drankje. Het wordt een totaalbeleving waarin storytelling centraal staat. Met storytelling heb je meer dan 'alleen maar een thema'. Het festival zelf is een onderdeel van een compleet verhaal waarin de bezoekers worden meegenomen in een fantasiewereld.

In de aanloop naar het evenement wordt onder andere via social media de nieuwsgierigheid gewekt door het begin van een verhaal te vertellen. Middels animaties en promotie video's worden de hoofdpersonages (Tua en Gane) geïntroduceerd. Het doel hiervan is de fantasie van de bezoeker te prikkelen en op deze manier een totaalbeleving te verzorgen.

Tijdens het festival zal dan het slotstuk van het verhaal verteld worden. Dit zal gedaan worden door echte acteurs die, live acting on stage, interactie gaan zoeken met de bezoekers. Als je dus niet mee wil doen hoeft dat ook niet. Liefhebbers van 'role playing' kunnen worden opgenomen in het verhaal en misschien zelfs het einde beïnvloeden. Alle overige bezoekers kunnen onbezorgd genieten van een spectaculaire eindshow!

Hier wordt aan gewerkt tot in de kleinste details. Het festival zelf wordt 16 juni het slotdecor. Van het opwekken van nieuwsgierigheid, het kopen van een kaartje tot aan de speciaal geschreven eindshow, waar de artiesten onderdeel van uitmaken. De bezoeker zal getuige zijn, en wellicht onderdeel worden, van een onvergetelijke beleving.


De organisatie wil daarnaast meer bereiken dan alleen het organiseren van een festival. De jonge ondernemende vrienden staan midden in de maatschappij en zien het belang van maatschappelijk verantwoord en groen ondernemen. Het festival draait dan ook volledig op zeer diverse vrijwilligers en is zo duurzaam mogelijk ingericht.

Zo krijgen studenten de kans om een stageplek in te richten ten gunste van de ontwikkeling van het festival. Denk hierbij aan grafische vormgeving en fotografie. Ook wordt er zo veel mogelijk samengewerkt met jonge, bij voorkeur lokale, ondernemers om hun groei te bevorderen. Jong volwassenen krijgen de kans om op te bloeien, hun talenten te ontwikkelen en er is zelfs een voorbeeld van iemand die aan het herstel van zijn depressie kan werken door een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het organiseren van het festival.

Ook is er 'hangjeugd' benaderd om hun bijdrage te leveren. Tijdens de voorbereidingen is er bijvoorbeeld volop de kans om mee te helpen bouwen aan de decoratie of het verspreiden van flyers. Tevens is er contact met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) om te kijken of plaatselijk opgevangen asielzoekers (voormalige legerplaats Budel) een bijdrage zouden willen leveren in de op-/ afbouw van het festival.


Het festival zal plaatsvinden op 16 juni 2018 van 15.00 uur tot 01.00 uur op het industrieterrein 'Airpark' in Budel. Er zullen 3 stages zijn waarbij de nadruk ligt op de hardere muziekstijlen zoals hardcore en hardstyle. Zie voor alle stages, de story en de volledige line-up de website www.escape-festival.nl

Expositie Diego Seconetti

Crucifixion

Op 2e Pinksterdag, 21 mei, opent Galerie Beeldentemmers aan de Fabrieksstraat 68 in Budel alweer haar 3e expositie van dit jaar. Dit maal is de Italiaanse beeldhouwer Diego Seconetti te gast.


Geboren in Atri op 24 september 1989 zocht zijn onrustige aard al op zeer vroege leeftijd het comfort in het creatieve proces. Dezelfde onrust zorgde ervoor dat hij na het behalen van zijn diploma aan het Instituut voor Kunst F.A. Grue in Castelli (IT) begon aan een reis zonder bestemming. Op dit moment woont en werkt Diego in Friesland.

Sad An, een werk van Diego Seconetti
Inside the box
Een portretschilderij van Antoon van Dyck

21 mei is tevens de laatste dag dat de werken van Caroline Boogaard en Geert Jan Vollenbronck te zien zullen zijn. Galerie Beeldentemmers is geopend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Voor overige data kijk op www.beeldentemmers.nl.

Open repetitie Weerter Mannenkoor

Het Weerter Mannenkoor zoekt nieuwe leden

Het Weerter Mannenkoor is vanouds bekend bij de bevolking in de gemeente Cranendonck. Het vormt niet de hoofdmoot van de bezetting, maar toch…

Het mannenkoor is op zoek naar nieuwe leden die hen kunnen versterken, want zoals bij veel koren gaat de leeftijd zijn tol eisen. Ze zijn momenteel met ongeveer 50 zangers die een breed repertoire presenteren.

Om bovengenoemd doel te bereiken willen ze op verschillende plaatsen een open repetitie houden en daarbij geïnteresseerde luisteraars uitnodigen. Het zou leuk zijn als ze vanuit de gemeente Cranendonck een aantal nieuwe leden kunnen toevoegen aan de toekomst-perspectieven van het Weerter Mannenkoor. De open repetitie vindt plaats op 17 mei om 20.00 uur in het Cantine theater in Budel-Dorplein. Vrij entree!

Laat u inspireren om ook samen te zingen en het plezier en de ontspanning te ervaren…..

Smoûzetocht

Atletiek en Wandelvereniging Weert organiseert op zondag 10 juni een Smoûzetocht, een culinaire wandeling van ongeveer 16 km, geschikt voor Nordic Walking en GPS. Startplaats is het clublokaal AV Weert, sportpark Sr. Theunis, Parklaan 1c in Weert. Vertrek van 9.30 tot 11.30 uur, er zijn 4 rustplaatsen waar de gerechten kunnen worden genuttigd. Inschrijven kan tot 5 juni door overmaking van €14,50 p.p. op rekening NL03RABO0156966565 t.n.v. Smoûzetocht 2018 met vermelding van naam en adres. (indien vegetariër dit afzonderlijk vermelden) Deelnemers t/m 12 jaar betalen €7,25

Voor meer info: www.avweert.nl.

Kunstgeschiedenis: Anthony van Dijck

Voorbeeld van een portret van Antoon van Dyck

Cultuurkring Hamont organiseert 24 mei om 14.00 uur in Dienstencentrum 'De Kring' Bosstraat 7 Hamont een lezing in het kader van kunstgeschiedenis over Anthony van Dijck.

Antoon van Dyck
Antoon van Dyck

Antoon van Dyck, ook Anthony van Dyck, (Antwerpen, 22 maart 1599 – Londen, 1641) was een Zuid-Nederlands barokschilder uit de Antwerpse School. Op negentienjarige leeftijd was hij in Antwerpen meester geworden. Hij werkte samen met Rubens.

Emma Meeuwissen

Gefeliciteerd met je 3e verjaardag
op vrijdag 18 mei!

van papa, mama en Julia

18 / 24

Fc.Cranendonck 1 - ZSC 1 eindstand 1 - 0 Foto: Hennie Roosen

Op Hemelvaartsdag stond het inhaalduel tegen ZSC op het programma. FC Cranendonck moest winnen om de 2de periode te kunnen pakken. Op overtuigende wijze werd aan deze voorwaarde voldaan, middels een dikverdiende 1-0 overwinning op ZSC.

Al in de allereerste minuut had FC Cranendonck op een voorsprong moeten komen. Een mooie dieptepass op spits Ralph van Meijl, gevolgd door een harde knal werd door de ZSC doelman met moeite uit het doel gehouden. FC Cranendonck liet vanaf het begin zien wat de bedoeling was: met een grote inzet winnen. Het pakte met leuke aanvallen constant het initiatief en creëerde diverse grote kansen.

Het duurde echter tot de 40ste minuut alvorens het spel van FC Cranendonck beloond werd. Een corner van Jens Abrahams werd door iedereen gemist en belandde rechtstreeks in het doel. Een dikverdiende 1-0 kon op het scorebord. Dat het met de rust maar 1-0 was, was bijna een wonder. Zeker 4 open kansen voor FC Cranendonck gingen net naast of de ZSC doelman kon er nog een handje achter krijgen.

Na de pauze zagen we eenzelfde spel. FC Cranendonck was dikwijls gevaarlijk en de pogingen van ZSC strandden, mede door goed verdedigen van FC Cranendonck, meestal op 20 meter voor het doel. En ook in de tweede helft kreeg FC Cranendonck mogelijkheden om de stand uit te breiden, maar het beetje geluk wilde niet meewerken. Hierdoor bleef het een spannende wedstrijd, waarbij FC Cranendonck in de laatste minuut erg goed wegkwam.

Na een scrimmage voor het FC Cranendonck doel kwam de bal pardoes voor een ZSC speler. Alleen voor doelman Bart Verhoeven werd deze enige en grote kans voor ZSC niet verzilverd. Met een katachtige reactie van doelman Bart Verhoeven werd de gelijkmaker voorkomen. Enkele seconden later floot de uitstekende scheidsrechter D. Henkens het laatste fluitsignaal en hiermee haalde FC Cranendonck de 2de periode binnen.

FC Cranendonck speelde afgelopen zondag een leuke en goede wedstrijd tegen kampioenskandidaat Woenselse Boys. Met goed combinatievoetbal, samen met een geweldige inzet, werd Woenselse Boys constant in de verdediging gedwongen. Al binnen vijf minuten kreeg FC Cranendonck twee goede kansen, maar telkens kon de Woenselse Boys keeper goed ingrijpen. In de 14de minuut kreeg FC Cranendonck echter de deksel op hun kop. Een eerste snelle aanval van Woenselse Boys, gevolgd door een perfecte steekbal op de Woensel spits, was meteen raak, 0-1.

Fc.Cranendonck 1 - Woenselse Boys 1 Foto: Hennie Roosen

Dit bleek in deze wedstrijd het enige wapenfeit aan Woensel zijde. FC Cranendonck liet zich niet van de wijs brengen en bleef met goede combinatie's het vijandelijke doel zoeken. Het had hierbij geen geluk. Voor de rust kreeg FC Cranendonck zeker 10 corners, waarbij enkele gevaarlijke situatie's opleverden, maar doelpunten wilden nog niet vallen. Net voor rust kon FC Cranendonck dan toch z'n doelpunt scoren. Een leuke, snelle aanval over rechts, gevolgd door een goede voorzet werd door spits Ralph van Meijl perfect op waarde geschat. Ralph bewoog naar de bal toe en kon direct de bal tegen de touwen spelen. Hierdoor gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

Na de rust bleef FC Cranendonck de betere ploeg. Voorin werden diverse kansen gecreëerd en achterin werd geen enkele kans aan Woenselse Boys gegund. Deze middag had FC Cranendonck geen geluk in het afronden van kansen. Enkele inzetten gingen rakelings naast en een mooie kopbal van Ralph van Meijl belandde tegen de paal. Na een leuke en amusante wedstrijd bleef de 1-1 stand op het scorebord staan.

De Budelse Motoball jeugd speelde het tweede toernooi in Kierspe

Afgelopen zaterdag 12 mei werd het tweede toernooi gespeeld voor de motoball jeugdcompetitie. Dit toernooi werd gespeeld op het terrein van MBC Kierspe in Kierspe (Duitsland).

Met in het achterhoofd het goede resultaat van het eigen toernooi in Budel, waar alle wedstrijden gewonnen werden, togen de jeugdspelers van MBV Budel zaterdagmorgen vroeg richting het Sauerland. De eerste wedstrijd, die gespeeld moest worden, was meteen tegen hun grote concurrent uit Pättensen. De jeugdspelers van Budel, gewend te spelen op een verhard egaal terrein, kwamen maar moeilijk in hun spel op het hobbelige gravelveld van Kierspe, waardoor er veel onnodig balverlies werd geleden en passes niet goed aankwamen.

Toch lukte het Glenn Smeets in de tweede manche Budel aan de leiding te brengen. Na dit doelpunt werd Budel geconfronteerd met een aantal zeer dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, waardoor de spelers enigszins van hun à propos werden gebracht. Hierdoor lukte het Pättensen om sterk terug te komen en zij scoorden in de laatste manche twee doelpunten, waardoor de wedstrijd door Budel met 1-2 verloren werd.

De tweede wedstrijd moest gespeeld worden tegen de thuisploeg MBC Kierspe. Op het eigen terrein kwam Kierspe aanvankelijk beter uit de voeten dan Budel. Maar in de tweede manche lukte het Bas Vercoelen dan toch om Budel op voorsprong te brengen. Hein Compen en Glenn Smeets wisten de voorsprong in het verdere verloop van de wedstrijd nog uit te bouwen tot 0-3.

In de derde wedstrijd van Budel moesten ze het opnemen tegen de jeugdspelers van MSF Tornado Kierspe. Ook in deze wedstrijd hadden de spelers van Budel te maken met veel balverlies, waardoor ze steeds niet goed in de wedstrijd zaten. Toch lukte het Glenn Smeets om Budel in de eerste manche weer aan de leiding te brengen. Maar deze voorsprong konden ze helaas niet vasthouden.

In de tweede manche scoorde een speler van Tornado Kierspe met een strak schot in de verre hoek. In het verdere verloop van de wedstrijd werd niet meer gescoord, zodat de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk spel.

De uitslagen van de overige wedstrijden waren: MSC Pättensen – MBC Kierspe 4-1, MSF Tornado Kierspe-MBC Kierspe 6-4 en MSC Pättensen-MSF Tornado Kierspe 5-2. Hiermee gaat MSC Pättensen met 15 punten aan de leiding gevolgd door MBV Budel met 13 punten.

Het volgende jeugdtoernooi word gespeeld op 9 juni te Pättensen. De volgende thuiswedstrijd voor de senioren is zaterdag 16 juni, aftrap 18.00 uur Voor verdere informatie zie Facebook van MBV Budel of www.motoball-bundesliga.de.

De lopers van Loopgroep Cranendonck zijn weer actief geweest. Helen en Erik de Laat hebben een trail van 21 kilometer in Wezep gelopen. De trail door de Veluwe was zwaar vanwege de hoge temperatuur, klimmetjes en stukjes losse zand. Het parcours door de mooie natuur maakte het afzien meer dan goed. Erik liep lang op de eerste plaats, maar moest uiteindelijk toch nog een loper voor laten gaan op een deelnemersveld van 77 mannen. Helen liep naar een 12e plaats van in totaal 41 vrouwen.

Ook Liesbeth Groenen koos voor natuur en deed mee aan de Koning van Spanje in Gulpen over 16 kilometer. Leon van der Zanden geniet van obstakelruns en koos deze keer voor het Rat Race Dirty Weekend. De derde wedstrijd van het Midden-Limburgs Avondlopencriterium vond in Panningen plaats. Irma van Gils liep er 10 kilometer.
Stichting Loopgroep Cranendonck organiseert zelf ook een gezellig evenement door prachtige natuur op 16 september. Je kunt in september hardlopen over 5 kilometer, een kwart of halve marathon. Vanaf deze week gaan ze daar weer gericht voor trainen. Doe je met ze mee? Voor meer informatie: Irma van Gils 06-23042276. Uitslagen: Erik de Laat 21 km trail Wezep in 1:30:23; Helen de Laat 21 km trail Wezep in 1:58:49; Liesbeth groenen 16 km trail Koning van Spanje in 1:41:31; Irma van Gils 10 km in 50:50.

4 daagse maarheeze

Aangenaam actief buiten wandelen, door bos, hei en door Maarheeze. Leer je eigen omgeving beter kennen en kom 4 avonden in beweging met familie, vrienden, buren en buitenlui! Op dinsdag 19 juni gaat de avond4daagse weer van start. Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor de 5 km of de 8 km.

De lopers starten iedere dag tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Evenals andere jaren wordt er iedere dag vanaf een andere locatie vertrokken waar ze vervolgens ook weer aankomen. Daardoor zijn de routes extra gevarieerd. De start is dit jaar vanaf Scouting Kizito, daarna Manege de Boschhoeve, de voetbalkantine en ze eindigen bij de Smeltkroes. Door de enthousiaste inzet van de KBO en het Gilde zijn er weer 8 mooie, nieuwe routes gemaakt!

Avond4daagse feestelijke intocht
Iedereen is uitgenodigd om de wandelaars langs het laatste stuk van de route aan te moedigen en/of feestelijk in te halen! Dit jaar eindigt de laatste avond opnieuw bij de Smeltkroes, natuurlijk met muziek en een lekker drankje. Jonge deelnemers die verkleed komen, mogen een verrassing grabbelen! Verder krijg je natuurlijk een medaille als je vier dagen gelopen hebt.

Leuke prijzen te winnen!
Er zullen ook twee prijzen worden uitgereikt aan de best verklede deelnemer. Eén prijs voor een deelnemer uit groep 1 t/m 4 en één prijs voor een deelnemer uit groep 5 t/m 8. Wat de prijs is, houden ze nog even als verrassing.

Inschrijven en kosten
De kosten voor deelname bedragen bij voorinschrijving via de site www.kvw_maarheeze.nl 4 euro. Mocht je je niet of te laat hebben ingeschreven voor de 4daagse, dan kun je je op de eerste avond (dinsdag 19 juni) melden bij de startlocatie. Je betaalt dan 5 euro.

Vind je 4 avonden lopen te veel en wil je bijvoorbeeld maar 1 of 2 avonden meelopen? Dat kan! Inschrijven voor 1 avond kan elke avond op de startlocatie en kost dan €1,- per avond (uiteraard zonder medaille).
Meer informatie op www.kvw-maarheeze.nl                        

19 / 24

Subkop: Promotie naar hoogst haalbare niveau bij het meidenvoetbal een feit

Het kampioensteam sv Budel MO17-1

sv Budel MO17-1 is kampioen geworden in de 1e klasse 3 en heeft zo promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen. De hoofdklasse is het hoogst haalbare niveau bij het meidenvoetbal en mag gezien worden als een unieke prestatie. Tijdens de kampioenswedstrijd werd Baardwijk uit Waalwijk met 3-0 verslagen. Het team van Niels Broers, Rick Raijmakers en Ron van der Kampen wist achtmaal te winnen en speelde enkel in Tilburg gelijk bij Sarto. Met nog één wedstrijd kon afgelopen zaterdag de champagne al ontkurkt worden. Voor de meeste meiden van het team betekende dit kampioenschap de vierde titel in drie jaar tijd. Namens sv Budel feliciteren ze alle meiden en hun trainers met het kampioenschap en wensen ze ze veel succes in de Hoofdklasse.

foto voetbal en pupil
Let op pupil!

Ilja vd Eijnde vondt Jordy van Zon de beste speler van Maarheeze.

In het dubbel-programma rond Hemelvaart is Maarheeze 2x hard onderuit gegaan. Op Hemelvaartsdag werd uit bij IVO met 4-1 verloren en op zondag liet Merefeldia Maarheeze alle hoeken van het veld zien en nam met een 0-6 overwinning de 3 punten mee naar Nederweert.

Op Hemelvaartsdag werd naar Velden afgereisd om tegen IVO nog een laatste maal te proberen om klassebehoud veilig te stellen. Na de recente 2-0 thuisoverwinning op IVO zouden hier immers kansen liggen om andermaal 3 punten mee naar Maarheeze te nemen. Deze gedachtegang viel echter al voor de rust in duigen. Op het erbarmelijk slechte veld van IVO kwam Maarheeze in de beginfase weliswaar op achterstand maar die werd na 37 minuten ongedaan gemaakt door een doelpunt van Robin van Vuurden. Nog voor rust gaf Maarheeze echter de regie volledig uit handen door individuele fouten waardoor IVO de 2-1 en 3-1 voorsprong liet aantekenen. Na de rust heeft Maarheeze de rug niet meer kunnen rechten en verloor het de wedstrijd op basis van inzet met maar liefst 4-1.

Op zondag wachtte de thuiswedstrijd tegen Merefeldia uit Nederweert waarbij voor Maarheeze ieder punt kostbaar zou zijn in de strijd om klassebehoud. Na een snelle openingsfase waarbij Maarheeze en Merefeldia beiden lieten zien voor de winst te willen gaan werd Maarheeze in de 7e minuut door een magnifieke omhaal van Merefeldiaan Jay Stals op een 0-1 achterstand gezet. Toen vervolgens in de 13e minuut knullig balverlies in de defensie van Maarheeze de 0-2 inleidde zakte bij Maarheeze al snel de moed in de schoenen. Merefeldia pakte de controle in de wedstrijd en gaf Maarheeze voetballes. In achtereenvolgens de 24e, 27e en 35e minuut werd Maarheeze nog voor rust op een 0-5 achterstand gezet.
Na de rust nam Merefeldia zichtbaar gas terug en na de 0-6 in de 61e minuut vonden de mannen uit Nederweert het wel genoeg.

Doordat de directe concurrenten FC Venlo en sc Helmondia ook niet tot overwinningen kwamen blijft de stand onderin ongewijzigd met nog 2 wedstrijden te gaan. FC Venlo staat op de laatste plaats met 5 punten achterstand op Maarheeze. Bij deze stand degradeert FC Venlo rechtstreeks naar de 4e klasse en zullen Maarheeze en Helmondia via promotie/degradatiewedstrijden moeten strijden in de nacompetitie voor klassebehoud.
Komende week wacht op Pinksterzondag de uitwedstrijd bij MVC'19 uit Maasbree en in de laatste wedstrijd op zondag 27 mei ontvangt Maarheeze thuis hekkensluiter FC Venlo.

Pupil van de week

omhaal voor doel Foto: Mieke Mulder
gevecht Foto: Mieke Mulder
klemvast Foto: Mieke Mulder
defensie Foto: Mieke Mulder
Braiem Foto: Mieke Mulder
Braiem Foto: Mieke Mulder
Davy Foto: Mieke Mulder
omhaal voor doel Foto: Mieke Mulder
uittrap Tom Foto: Mieke Mulder
Ricky Foto: Mieke Mulder

FOTO PUPIL EN FOTOBIJSCHRIFT

PUPIL

pupil van de week Luan Halimi

Het was afgelopen zondag dat Rood-Wit'67/Plus tegen D.V.S. in blessuretijd de volle winst uit handen gaf. Dit keer was het 10 minuten voor tijd want toen stonden de Roodwitters nog dik verdiend met
1 – 0 voor. In de 80e minuut werd het 1 – 1 en 2 minuten vóór tijd zelfs nog 1 – 2.

Als er dit seizoen een wedstrijd is geweest waarin de Roodwitters het betere van het spel hadden met echt veel en dik opgelegde kansen dan was het wel afgelopen zondag tegen Hulsel. Er kwam helaas geen beloning voor de aanvalslust. Het euvel waaraan het dit seizoen schort, namelijk doelpunten maken, was in deze wedstrijd wel erg groot.

Er waren legio droomkansen om je voetbalschoenen bij af te likken. Al met al was het een wedstrijd met weer veel inzet, met veel mooi uitgespeelde kansen en een beter Rood-Wit'67/Plus dan de tegenstander. In de eerste 15 minuten waren er al 4 kleinere kansen maar steeds niet attent genoeg zijn op een afstandsschot of een goede voorzet was wat er aan mankeerde. In de 19e minuut weer een goede voorzet, dit keer van Tom Ras precies op de vrijstaande Jordi v. Leeuwen. Hij knikte de bal (geschonken door pedicure Francien Hoefnagels) onhoudbaar achter doelman Eric Korsten van Hulsel. Het had 1 minuut later al wel 1 – 1 kunnen staan ware het niet dat doelman Nick Roost (die sedert 11 maanden weer een hele wedstrijd keepte) zeer attent reageerde op een schitterend afstandsschot en de bal tot corner verwerkte.

Hierna begonnen voor de Roodwitters de legio droomkansen waarvan de belangrijksten in dit verslag staan. In de 26e minuut een uitstekende voorzet laag over de grond van Tom Roost, eigenlijk een intikkertje. In de 36e minuut een schitterende dieptepass van Dayne Rodriguez op Harm Derks die vervolgens de bal breed legde op Jordi v. Leeuwen die alleen nog maar hoefde te scoren, echter naast het doel. 1 Minuut later een schot op doel van Harm Derks die iedereen al telde maar helaas kon René Roest met de neus van zijn schoen nog raken zodat een corner resteerde.


Na rust zette Hulsel iets meer druk wat echter niet veel meer werk opleverde voor doelman Nick Roost. In de 63e minuut weer schitterend schot op goal dit keer van Dayne Rodriguez. Uitstekend keeperswerk van Eric Corsten voorkwam een 2 – 0 voorsprong voor de Roodwitters. In de 79e minuut werd het 1 – 1 door een klutsgoal van Bas Liebregts van Hulsel. 3 Minuten later een schitterende dieptepass van Tom Roost op Jordi v. Leeuwen.

De keeper was al ver uit zijn doel dus er waren diverse mogelijkheden om te scoren. Jordi schoot helaas de bal recht tegen de keeper aan. 2 Minuten later een zelfde situatie, nu was het Youri van Gils die niet tot scoren kwam. Hij wilde de bal nog breed leggen op Geert Compen maar de bal raakte de hakken van een tegenstander. 2 Minuten vóór tijd kwam een Hulsel speler bij een duel om de bal met gestrekt been in en de scheidsrechter liet door spelen. De bal kwam voor de voeten van Tom v.d. Heijden die de bal over Nick Roost lobde en de 1 – 2 was een feit.


Donderdag 17 mei speelt Rood-Wit'67/Plus thuis de laatste 30 minuten van de eerder gestaakte wedstrijd (dubbele beenbreuk van een Knegsel speler) tegen Knegselse Boys, aanvang 20.00 uur.
Zondag 20 mei speelt Rood-Wit'67/Plus opnieuw een thuiswedstrijd dan dan tegen Sterksel, aanvang 14.30 uur.

Pupil van de week Luan Halimi

Luan Halimi is pupil van de week. Hij zit in groep 6 van De Wereldwijzer. Hij speelt rechtsvoor in de E1 van Rood-Wit'67/Plus. De favoriete speler van Luan is Messi. Zijn hobby's zijn voetballen en buitenspelen en zijn lievelingseten is pizza.

sv Budel heeft op Hemelvaartsdag de 2e periodetitel in de 3e klasse C gewonnen en mag vanaf zondag 3 juni mee gaan spelen voor promotie naar de 2e klasse. sv Budel had één punt nodig tegen Ysselsteyn, maar won uiteindelijk met 2-1 door een treffer van Thomas Beerten en een eigen doelpunt. Door deze zege heeft de ploeg van William Hoeymans ook de 2e plaats stevig in handen en is er nog slechts één punt nodig om zich hiervan te verzekeren.

Na de derbywinst tegen Maarheeze was er opnieuw geen aanleiding om aan de basiself te sleutelen, maar het uitvallen van Jasper Beerten in de warming-up bracht toch één wijziging in het elftal. Thomas Beerten begon in de basiself.

sv Budel was vastberaden om de periodetitel te winnen en liet dit ook zien op het veld tijdens het eerste half uur. Ysselsteyn kwam niet in de buurt van de goal van doelman Dennis van Gils. Toch viel de eerste treffer pas na 20 minuten. Een prachtige bal van Dennis Verstraeten werd door Thomas goed aangenomen en vakkundig binnen geschoten: 1-0. Niet veel later kwam sv Budel op een komische manier op een 2-0 voorsprong. Een voorzet werd door de doelman van Ysselsteyn simpel uit de lucht geplukt, maar hij liet de bal stuiteren en op dat moment schoot een verdediger de bal in eigen doel. Daarna viel het spel van sv Budel behoorlijk terug en kwam Ysselsteyn in de wedstrijd. Na de rust was Ysselsteyn zelfs de bovenliggende partij en verdiende de Noord-Limburgers zelfs een treffer. Doordat deze treffer pas in de blessuretijd viel, kwam de overwinning van sv Budel geen moment in gevaar en kon het feest losbarsten.

Met nog drie wedstrijden te gaan is de 2e plaats bijna binnen en de periodetitel zit ook al stevig in de zak. sv Budel mag op 03 juni 2018 starten aan deze nacompetitie en hopelijk komen ze ook op 10 en 17 juni in actie. Het wedstrijdschema van deze nacompetitie wordt na de laatste wedstrijd van het seizoen definitief. Aanstaande zondag speelt sv Budel een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart Helmond. Deze begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Schrijf je nu nog in voor het Ledûb Volleybal Festival

De inschrijving voor het 48e Ledûb Volleybal Festival, voorheen Ledûb Toernooi, gaat bijna sluiten. Je hebt namelijk nog maar tot en met 20 mei de kans om je team op te geven. Dit kun je doen via de website: www.ledubvolleybalfestival.nl.

Het weekend na Pinksteren is traditioneel Ledûb weekend. Op 25, 26, 27 mei komen weer honderden deelnemers naar het Sportpark in Budel om een weekend lang te volleyballen op de grasvelden en te feesten in de teruggekeerde feesttent. Onder hen échte volleyballers uit binnen- en buitenland, maar ook veel recreanten zoals carnavalsverenigingen en bedrijventeams. Het maakt dus niet uit of je ervaring hebt met het spelletje, iedereen kan meedoen. Er zijn namelijk verschillende poules op zowel hoog als laag niveau.

Het inschrijfgeld bedraagt €75 per team en kan direct met iDEAL betaald worden. Wacht hier niet te lang mee, want sommige poules zitten bijna vol.

biljarttoernooi stoot over rood 2018

Café ’t Hof te Maarheeze organiseert in samenwerking met Biljartvereniging Geen Keus voor de negende keer het biljarttoernooi Stoot over Rood.

Dit is een biljartspel, waarbij de spelers in maximaal 20 beurten via de rode bal een vooraf vastgesteld aantal caramboles moeten maken.

De voorronde wordt gehouden op de donderdagavonden 21 en 28 juni en 5, 12 en 19 juli vanaf 19.00 uur. Je hoeft slechts op een van die avonden te spelen. De winnaars gaan door naar de tweede ronde op donderdagavond 26 juli vanaf 19.00 uur. De finale is op zaterdagmiddag 28 juli vanaf 13.00 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,00 en moet voor aanvang van je eerste wedstrijd zijn betaald. Het volledige inschrijfgeld wordt aan de prijzen besteed.

Wanneer je belangstelling hebt voor dit, in de regio unieke, toernooi kan je je aanmelden vóór 7 juni op het e-mailadres 2018stor@gmail.com. Vermeld daarin je naam, telefoonnummer en je huidige moyenne bij het libre en geef ook door op welke avonden van de voorronde je verhinderd bent.

Biljartvereniging Geen Keus en Café 't Hof doen hun best om er een leuk toernooi van te maken.

22 / 24

pupil!!!!

Tess Verweijen is pupil van de week

Eerder dit seizoen ging sv Budel tegen MULO met grote cijfers onderuit op Sportpark de Braak en op een paar honderd meter afstand van dat veld verloor sv Budel afgelopen zondag opnieuw met grote cijfers. Oranje Zwart Helmond, dat de laatste weken toch wat wisselvalig had gepresteerd, wist sv Budel eenvoudig te verslaan. Mede door vijf treffers van Jordy van Wetten werd het afgetekend 6-1.

Na de winst van afgelopen donderdag tegen Ysselsteyn was de tweede periode binnen en dat werd gevierd in de kantine. Het nieuwe schema van de nacompetitie vraagt nog iets meer van sv Budel: Een 2e plaats in de eindrangschikking zou ervoor kunnen zorgen dat er in de eerste ronde een thuiswedstrijd op het programma staat. Gezien de andere uitslagen van donderdag had sv Budel hier slechts één punt voor nodig in de drie laatste duels.

Eenmaal gestart aan de wedstrijd leek niets erop dat sv Budel dat ene punt deze middag in Helmond wilde halen. sv Budel oogde laks en kreeg al binnen 10 minuten de deksel op de neus en leek daarna te herstellen. Dennis Verstraeten maakte op aangeven van Luc Nouwen de gelijkmaker, maar daarna ging het opnieuw mis en met de rust keek sv Budel tegen een 3-1 achterstand aan door opnieuw twee treffers van Van Wetten. Na rust leek sv Budel de hoop in een goede afloop allang verloren te zijn. Opnieuw was het Jordy van Wetten die tweemaal wist te scoren en vlak voor tijd kwam hier ook nog een treffer van Appie Yahia bij. De 6-1 nederlaag is de grootste van dit seizoen en het was lang geleden dat sv Budel nog eens met zulke cijfers verloor.

Volgende week speelt sv Budel een thuiswedstrijd tegen Laar. Een goede gelegenheid om herstel te laten zien en de 2e plaats veilig te stellen. Mocht dat lukken, dan is het ook belangrijk dat de goede vorm wordt vastgehouden richting de laatste wedstrijd van het seizoen en de nacompetitie die op zondag 03 juni zal starten. Hopelijk was deze wedstrijd in Helmond een goede wake-up-call

Pupil van de Week

Bij de wedstrijd sv Budel – Laar is Tess Verweijen de Pupil van de Week. Tess is 10 jaar en zit in groep 7 van Basisschool de Boogurt in Budel. Tess speelt bij sv Budel in de MO11-2 en speelt daar het liefst als verdedigende middenvelder. Naast sv Budel is Tess fan van Ajax en haar favoriete voetballer is Klaas-Jan Huntelaar. Bij sv Budel zijn Tess haar favoriete voetballers Roy Claassen, Jordy Drieman en haar zus Britt Verweijen. Naast voetballen vindt Tess het leuk om te dansen en speelt ze piano. Tess, we wensen je heel veel plezier als Pupil van de Week en hopelijk breng je sv Budel 1 veel geluk!

Hoortrunners in Tilburg

Hoortrunster loopt persoonlijk record

De Hoortrunners Josien Hoeben, Marga Mennen en Tonnie Duisters hebben
in Tilburg 13 mei de halve marathon goed doorstaan.
Josien Hoeben liep sterk en kwam binnen in 1.56.20 terwijl
Marga Mennen in haar tweede halve marathon een persoonlijk
record liep in 1.57.58 (oude was 2.06.02 ). Tonnie Duisters liep de 21,1 kilometer in 1.57.57
en Jos Hoeben maakte prachtige foto's van de Hoortrunners zodat ze het allemaal nog eens terug kunnen zien.
De uitslagen van de Hoortrunners bij de Volksloop in Weert op 6 meij zijn: 3.5 km Anne Iken 7e in 24.00;
Annemie Sools werd 5e in 22.05 en de dame in vorm is Marga Mennen, ze liep de 7km in 37.51 en behaalde hiermee de 3e tijd.
De trainer bedankte de Hoortrunners voor het mooie kado in verband met zijn verjaardag.

Theo van Seggelen

Zondag 13 mei is Theo van Seggelen vóór aanvang van de wedstrijd Rood-Wit'67/Plus 2 –
sv Budel 3 gehuldigd in verband met het spelen van zijn 250e seniorenwedstrijd.
Theo is begonnen bij de FI en was lid vanaf het seizoen 1984/1985 t/m 1988/1989. Daarna was hij weer lid vanaf 8 oktober 2002 t/m heden.
In het seizoen 2003/2004, 2007/2008 (tevens kampioen met promotie naar de 3e klasse van de KNVB) en 2008/2009 speelde Theo in het 1e elftal. Dit seizoen voetbalt Theo in het 2e elftal waarmee hij over enkele weken kampioen hoopt te worden. Rood-Wit'67/Plus feliciteert de jubilaris en wenst hem nog veel sportieve en gezonde jaren bij Rood-Wit'67/Plus.

Net als voorgaande jaren organiseert sv Budel ook dit jaar een spetterende seizoensafsluiting.Ze beginnen de dag met ontbijt voor de senioren-, dames- en 35/45+ teams. Zoals gebruikelijk zal DJ ED Hensen vanaf de middag zorgen voor een gezellige afsluiting van het seizoen.

Omcirkel aanstaande zondag dus in je agenda: zondag 20 mei zien ze iedereen die sv Budel een warm hart toedraagt graag in de kantine. Om 14.30 uur start de laatste thuiswedstrijd van sv Budel 1 tegen Laar.